Световната футболна централа ФИФА и европейската - УЕФА, отстраниха руските национални отбори

...
Световната футболна централа ФИФА и европейската - УЕФА, отстраниха руските национални отбори
Коментари Харесай

ФИФА и УЕФА изхвърлиха Русия от световния футбол

Световната футболна централа ФИФА и европейската - УЕФА, отстраниха руските национални тимове и клубове от всички интернационалните надпревари.

Този ход идва след като Международният олимпийски комитет (МОК) препоръча руските и белоруските спортисти и длъжностни лица да получат възбрана за присъединяване във всички проведени интернационалните надпревари. Причината - съветската експанзия и инвазия в Украйна.

Това значи, че мъжкият тим на Русия няма да играе мачовете си от плейофите за Световното състезание идващия месец. " Сборная " трябваше да играе с Полша в полуфинален плейоф на 24 март и при триумф да се изправи против един всред Швеция и Чехия пет дни по-късно за място на международното. Но и трите страни оповестиха, че ще бойкотират мачовете с руснаците,.което значи, че селекцията сигурно няма да е в Катар в края на годината за Мондиала. 

На женския тим е неразрешено да взе участие в Европейското състезание това лято. Руският тим трябваше да играе против Нидерландия, Швеция и Швейцария в групата си.

Руският първенец " Спартак " (Москва) е изваден от втория по мощ евротурнир Лига Европа и няма да играе 1/8-финал против немския Република България " Лайпциг ". Първият мач от серията беше плануван за 10 март в Германия. 

УЕФА, сходно на немския " Шалке 04 ", по-рано днес сложи завършек на партньорството си с съветската компания " Газпром ".

Футболната глоба против Русия влиза в действие неотложно и е " до последващо разпореждане ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР